Wat is het nut van een yoga kussen - Yogiessentials.nl

Wat is het nut van een yoga kussen - Yogiessentials.nl

Misschien heb je ze wel eens zien liggen in een yoga studio. Zo’n groot rond kussen waar je dan iets mee moet. Je hoofd opleggen? Moet je hier op zitten? 
Je hebt geen idee wat je er in hemelsnaam mee moet doen en of je het echt nodig hebt.
Meditatiekussen

Hier wat uitleg over dit kussen. 

Je kan het kussen op meerdere manieren gebruiken om gemakkelijker in een houding te komen en om je te ondersteunen. 
Als je op het kussen komt zitten, dan is het heel erg belangrijk om voor op je kussen te komen zitten. Als je voor op het kussen komt zitten, worden je zitbotjes wat gelift en kan je iets makkelijker het bekkengebied kantelen. Wat je helpt om gemakkelijker met een rechte rug te komen zitten.Kom je achterop het kussen zitten, ga je bijna automatisch een beetje in de onderrug hangen. Dit is juist slecht voor je rug en je lagere rugwervels.
Verder kan het kussen je helpen in bijvoorbeeld een voor over buiging om je knieën te ondersteunen zodat je ook ook hier weer veiliger in een houding kan zitten. Het kussen kan ook de grond ietsjes dichterbij  brengen zodat je met iets meer gemak in een houding kan komen staan of zitten.
Tot slot kan een kussen fijn zijn voor jou eind ontspanning om onder je knieën neer te leggen, zodat je rug wat beter ondersteund wordt.(dit is zeker fijn als je een wat hollere rug hebt). Bekijk onze meditatiekussens eens!
meditatiekussen

 Maar wat zit er nou eigenlijk in dat kussen? 

Zijn dat die witte plastic bolletjes? Meestal zit er boekweithuls in, wat er voor zorgt dat het een beetje omvormt naar je lichaam. Zo kan het je goed ondersteunen. Je kan in veel van de kussen er ook huls bij vullen of iets uithalen als hij iets te hoog voor je voelt.
Ook heeft organisch materiaal  de functie om jou net wat beter te laten gronden/aarden. Dat kan je dus helpen om iets gemakkelijker uit je hoofd en in het lichaam te komen en zo iets makkelijker de dag van je af te zetten en je volledig te laten focussen op je beoefening of je meditatie. 
 

Ten slotte

De conclusie is dus dat een yoga kussen je echt op meerdere manieren kan helpen in of je yoga beoefening of je meditatie of zelfs je ontspanning dus is mijn professionele mening dat een yoga kussen zeker bijdraagt aan een goeie houding en yoga beoefening. 
Pictures - Canva.nl
Terug naar blog