5 tips - Hoe te beginnen met meditatie!

5 tips - Hoe te beginnen met meditatie!

Hoe kan jij beginnen met meditatie.

 

Ben je geïnteresseerd in het starten van een meditatie beoefening maar niet zeker waar te beginnen? Je bent niet alleen. Het kan ontmoedigend zijn om met iets nieuws te beginnen, vooral als het gaat om iets zo persoonlijk als je eigen gedachten en gevoelens. Maar maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. In deze blogpost geven we je een aantal tips over hoe je kunt beginnen met meditatie.

Meditatie oefeninf
 
Kies een comfortabele plek. 
Meditatie hoeft niet in lotushouding op een hardhouten vloer (Mag uiteraard wel). Je kunt overal mediteren waar jij je prettig en ontspannen voelt. Zorg er alleen voor dat je niet gestoord wordt tijdens de duur van je oefening 

 

Stel een timer in. 

Gedachtes kunnen onrustig aanvoelen, maar horen er gewoon bij. Zeker als meditatie nieuw voor je is, is het normaal dat je gedachten afdwalen en onrustig aanvoelen. Daarom is het handig om een timer voor jezelf te zetten, zodat je je kunt concentreren op je ademhaling en de sensaties in je lichaam zonder je zorgen te maken over de tijd. Dat is al weer 1 gedachte minder.Timer tijdens meditatie

Zoek je focus. 

Als je je eenmaal geïnstalleerd hebt en een timer hebt ingesteld, is het tijd om je te concentreren op je ademhaling. Sluit je ogen en adem ontspannen en rustig in en uit. Let bij het inademen op de manier waarop je borst en buik op en neer gaan bij elke inademing en uitademing. Als je gedachten beginnen af te dwalen, breng ze dan zachtjes terug naar je ademhaling. Je zal merken dat het de ene dag iets makkelijker gaat dan de andere dag. Maak je hier geen zorgen over, dit is niet raar.

Keer terug naar je lichaam

Nadat je een tijdje op je ademhaling hebt gefocust, begin je aandacht te besteden  de rest van je lichaam. Let op spanningen of ongemakken en kijk of je die kunt loslaten als je uitademt. Blijf je concentreren op je ademhaling terwijl je je lichaam van top tot teen doorzoekt. Het kan helpen om een richting te kiezen. Van boven naar beneden of van beneden naar boven.

Meditatieoefeningen - yogiessentials.nl

Laat los en ontspan!

Wanneer de timer afloopt, haal je een paar keer diep adem en open je langzaam je ogen. Feliciteer jezelf met het feit dat je de tijd van je dag hebt genomen om contact met jezelf te maken! 

Wrijf nog even stevig in je handen en maak rustige bewegingen om zo weer fris verder te gaan met jouw dag.

 

We hopen dat deze tips nuttig waren om je op weg te helpen met een meditatieoefening! Onthoud dat er geen goede of foute manier is om te mediteren

- het belangrijkste is dat je vindt wat voor jou werkt en je daaraan houdt. Als je vragen hebt of meer tips wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

 

 

Pictures - Canva.nl

 

 

Terug naar blog